Stage of Onderzoekopdracht

Ben je Hogeschool- of Universiteitsstudent en zoek je een stageplaats die voor jou en de samenleving een verschil maakt dan biedt Welzijnsschakels zeker kansen.

Mogelijke stage opdrachten?

  • voorbereiden en verzorgen van vormingsmomenten voor vrijwilligers van lokale groepen
  • organiseren van een thematische bevraging bij lokale groepen en hierover rapporteren
  • met lokale groepen werken rond een thema zoals vrijetijdsparticipatie, naar buiten komen met je groep,...

Voor een stage in een regio neem je contact op met een regioverantwoordelijke.

Dankzij mijn stage bij Welzijnsschakels kreeg ik een andere bril, een andere kijk op de werkelijkheid. Door vele ontmoetingen leerde ik mensen in armoede begrijpen en kreeg ik niet alleen veel respect voor hen, maar ook voor de vele vrijwilligers waarop Welzijnsschakels kunnen steunen. Ik leerde de kleine dingen waarderen en te focussen op het positieve. Bij Welzijnsschakels kreeg ik de kans om te groeien en dit tussen geweldige en gepassioneerde mensen. De fijne momenten met de mensen in armoede en de vrijwilligers zorgden voor een memorabele tijd. Ik werd gebeten en gegrepen door de mensen en de werking.  Steffi Beyaert

Welzijnsschakelgroepen hebben oog voor positieve ontmoetingskansen tussen mensen met en zonder armoede-ervaring, en dat doorheen een grote verscheidenheid aan activiteiten die de groepen opzetten.
We ervaren de nood aan het zichtbaar en bespreekbaar maken van betekenissen die mensen geven aan hun betrokkenheid bij een Welzijnsschakel en de ontmoetingen die daar plaats vinden.